Hírlevél


Email marketing by NeoSoft

Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

A Szolgáltató neve: Marcojan Tanácsadó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Király sor 2.

Cégjegyzékszám: 07-09-001336

Nyilvántartást vezető cégbíróság: Fejér Megyei Bíróság

Statisztikai számjel: 10494743-5030-113-07

Adószám: 10494743-2-07

Bankszámlaszám: 11996303-06315773-10000001

Adatvédelmi azonosító (NAIH): NAIH-75714/2014 és NAIH-75715/2014

A szerződés nyelve: magyar

Tárhely szolgáltató adatai: Neosoft Kft., 8000 Székesfehérvár Távirda u. 2/a.

E-mail: info@neosoft.hu, tel.: 06/22-503-603

Ügyfélszolgálat: Marcojan Kft.

Cím: 8000 Székesfehérvár, Király sor 2.

Telefon: 06/22-500-242, 06/30-936-1378 (normál díjszabású)

E-mail: info@marcojan.hu

Nyitva tartása: H-P: 8-17 óra, Sz: 9-12 óra

 

Általános rendelkezések

Kérjük figyelmesen olvassa végig a jelen ÁSZF-et, és amennyiben egyetért feltételeivel és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve, kizárólag akkor használja tovább webáruházunkat. Az ÁSZF elfogadása alapvető feltétele a webáruházban történő vásárlásnak, szolgáltatásunk igénybevételének. Felhívjuk figyelmét, hogy a webáruházunkban történő regisztrációval, vagy a rendelés elküldésével a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Szolgáltató és a webáruház használója között. A Marcojan Kft. online áruházában történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény szabályozza.

A Marcojan Kft. fenntartja a jogot a jelen ÁSZF rendelkezéseinek egyoldalú módosítására, valamint a forgalmazott termékek körének, vételárának, szállítási határidejének szabadon történő megváltoztatására.

A módosítás a jelen Webáruházban történő közzététel időpontjától hatályos, kivételt képeznek ez alól a már létrejött szerződések, vagyis a visszaigazolt megrendelések.

 

Az adásvételi szerződés létrejötte

Ha a felhasználó megrendelést küld a webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.
A megkötött szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek. Jogi szempontból a webáruházban leadott megrendelések (elektronikus megrendelőlapok) nem írásban, hanem ráutaló magatartás (egy ikonra klikkelés) formájában tett jognyilatkozatnak minősülnek. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

A szerződés magyar nyelven jön létre, a webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja, viszont iktatásra nem kerülnek. A felhasználó számára a webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető, annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.

 

Adatkezelési szabályok

A webáruházunk az adatkezelést, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján, a webáruház nyitóoldalán megtalálható Adatvédelmi tájékoztatóban megfogalmazottak szerint végzi.

 

Szerzői jogok védelme

A webáruházban található valamennyi adat, tájékoztatók, képek, és információs anyagok, illetve letölthető dokumentumok szerzői jogi védelem alatt állnak. A weboldal tartalmának, valamint egyes részeinek másolása, mentése vagy kinyomtatása, illetőleg bármilyen célú felhasználása, csak a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.


A megrendelés lépései, a vásárlás menete:

A regisztráció

A Marcojan Kft. internetes felületén történő vásárlás regisztráció útján és regisztráció nélkül is lehetséges. Amennyiben már előzőleg regisztrált, egyszerűen és gyorsan az email címével és jelszavával tud belépni a fiókjába.

Ha elfelejtette belépési jelszavát, ez esetben email címe megadásával az “Elfelejtett jelszó” feliratra kattintva emailben értesítjük az előző belépésénél meghatározott paraméterekkel kapcsolatosan.

A regisztrációs alkalmával meg kell adnia számunkra a vásárláshoz és szállításhoz szükséges adatait, melyekkel kapcsolatban az előírások maximális betartásával járunk el. A megrendelését csak az esetben tudjuk teljesíteni, amennyiben a megjelölt mezőket maradéktalanul kitölti, ennek elmulasztásából, ill. a nem kellő részletességgel, hibásan megadott adatok esetén felmerülő problémákért webáruház nem vállal felelősséget. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes. A regisztrációját rendszerünk e-mailben visszaigazolja, melyet ezután Önnek kell megerősíteni a visszaigazolásban szereplő linkre kattintva. Ha 30 napon belül nem aktiválja a regisztrációját, akkor az automatikusan törlődik.

A regisztráció előnye egyrészt, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, ezáltal sokkal gyorsabban teheti ezt meg.
Másik nagy előny, hogy az előző rendeléseit és a jelenlegi rendelés folyamatát is nyomon követheti. Felhívjuk figyelmét arra, hogy amennyiben egyedi azonosítója és jelszava arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerülnek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért a Marcojan Kft. felelősséget nem vállal. A regisztráció során eldöntheti, hogy igényt tart e hírlevelünkre, mely igénylés bármikor törölhető.

 

A kosár használata és a megrendelés leadása

A webáruházban kiválasztott terméket, az adatait tartalmazó oldalon található “Kosárba” feliratú gombra kattintva teheti az Ön bevásárló kosarába. Ezt követően lehetősége van tovább folytatni a böngészést és vásárlást, avagy dönthet úgy hogy, hogy nem vásárol egyéb más terméket, hanem elindítja a megrendelési folyamatot, melyet a “”Megrendelés feliratú gomb megnyomásával tehet meg. Amennyiben még nem regisztrált, a Megrendelés feliratú adatlapon kell megtenni, majd a személyes adatainak megadása után tudja kiválasztani a fizetési és áruátvétel módokat. Ezután a “Tovább” feliratú gombra kattintva lesz lehetősége a megrendelése elküldésére, a “Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés” feliratú gomb megnyomásával. A megrendelés elküldése tehát, azaz a szerződési nyilatkozat megtétele a vállalkozás javára teljesítendő fizetési kötelezettséget von maga után.

A teljesítés általános határideje a visszaigazolástól számított 1-3 munkanap, azonban ha minden igyekezetünk ellenére, a terméknek az előbb említett határidőre történő szállítása nehézségekbe ütközik, cégünk telefonon illetőleg email útján tájékoztatást küld Önnek.

 

Átvételi módok

Házhoz szállítás, melyet szerződött partnerünk a Magyar Posta Zrt. végez.

Lehetőség van a webáruházunkban feltüntetett termékek személyes átvételére a Székesfehérvár, Király sor 2. szám alatti székhelyünkön működtetett Autósboltban. Ez esetben cégünk személyes tanácsadással is rendelkezésére áll, valamint a választott termék jellegétől függően vállalja annak összeszerelését, illetőleg beüzemelését is.

 

Fizetési módok

A megrendelt termék vételárát, és annak postázási díját (melyek a termék adatlapján is szerepelnek és minden esetben feltüntetésre kerülnek a megrendeléskor) fizetheti banki előreutalással, vagy biztonságos internetes bankártyás Simplepay fizetéssel, illetve utánvétes fizetési móddal, mely esetben a futárnak fizet készpénzzel, a megrendelés átvételekor. Amennyiben a személyes átvételt választja lehetősége van a készpénzes fizetés mellett bankkártyás fizetésre is.

A webáruházban feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban, az adott termékkörre meghatározott általános forgalmi adót. Az internetes felületen feltüntetett akciós árak visszavonásig érvényesek, és ezen vételárak csak a weboldaon keresztül bonyolított vásárlásokra vonatkoznak. A weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

A termék adatlapján szerepel még járulékos költségként -amennyiben igényt tart rá- a házhozszállítás díja, a csomagolásért viszont egyéb díjat nem számolunk fel. A termékekről készült fényképek minden esetben tájékoztató jellegűek, illusztrációként szolgálnak. A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék adatlapja tartalmazza, melynek összeállításakor igyekszünk a lehető legnagyobb gondossággal eljárni, de azokban elírás és nyilvánvaló hiba (pl. 0Ft vagy 1Ft) előfordulhat, melyekre felelősséget nem tudunk vállalni.


A megrendelés feldolgozása, teljesítése

Az elküldött megrendelés megérkezését követően rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolást küld az Ön részére, mely tartalmazza a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat, a rendelés részleteit, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget, viszont kizárólag arról tájékoztatja Önt, hogy a megrendelése a megérkezett hozzánk. A rendelés feladásáról egy következő emailben értesítjük Önt, és miután a rendelését átadjuk partnerünknek a Magyar Posta Zrt-nek, a továbbiakban partnerünk tájékoztatja Önt.

A törvény értelmében az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha 48 órán belül nem kapja meg a Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailt. Ha rendelését már elküldte a részünkre és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell felénk.

 

Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javítása

Önnek a rendelés bármely szakaszában illetőleg a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. ár ellenőrzése, a termék törlése). A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően van lehetőség, amely azonban az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

Felelősségkorlátozó nyilatkozat

A webáruházban történő vásárlás feltételezi azt, hogy a vásárló tisztában van az internet lehetőségeivel, korlátaival, és ezeket elfogadta. Így a böngészéssel, illetve a vásárlással járó esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, önmagának kell gondoskodnia a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről. Nem vállalunk semminemű felelősséget az internetes áruházunkhoz való csatlakozás során használt technikai (hardver, szoftver) és vagy kommunikációs (internet) infrastruktúra által okozott hibákért, kellemetlenségekért, közvetlen vagy közvetett károkért függetlenül attól, hogy az a szerverünk vagy az ügyféloldali bárminemű működésből adódott.

Weboldalunkon lehetőség van a gyártók illetőleg más weboldalakra történő átkattintásra a linkeken keresztül. Ezekre történő átlépéskor Ön más szolgáltatók által fenntartott oldalakra kerül át, ahol a személyes adatok kezelésére nincs befolyásunk, továbbá nem vállalunk felelősséget az ezeken a weboldalakon közzétett információkra és adatokra. Figyelemmel arra, hogy az internetes áruházunkkal kapcsolatos mindennemű információ hozzáférhető, így ebből adódóan a mindenkori információk nem ismeretéből származó hibákért, kellemetlenségekért, közvetlen vagy közvetett károkért felelősséget nem vállalunk.

 

Elállási/felmondási jog

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. (A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet értelmében.) 

Az elállási/felmondási határidő az

a)szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: "a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le";

b)termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;

c)több termék szolgáltatásakor: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi.”;

d)több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: „amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.”; e) termék meghatározott időszakon belüli rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.”

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Marcojan Kft. 8000 Székesfehérvár, Király sor 2., telefonszám: 06/22-500-242, email: info@marcojan.hu.
Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

 

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ha a fogyasztó a szerződés alapján terméket vett át

 1. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.
 2. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli, az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni.
 3. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás
(A 2013. évi V.törvény (PTK), a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, valamint annak módosítása a 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet alapján )

 1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Marcojan Kft. (8000 Székesfehérvár, Király sor 2.) hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legalább egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Marcojan Kft. (8000 Székesfehérvár, Király sor 2.) vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 1. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

 1. Jótállás

Hibás teljesítés esetén a 151/2003 Kormányrendelet alapján a Marcojan Kft. (8000 Székesfehérvár, Király sor 2.) jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A jótállás időtartama 1 év. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Az Kormányrendeletben meghatározott, jótállásra kötelezett fogyasztási cikkek átadásakor jótállási jegyet bocsájtunk a vásárlóink rendelkezésére, melyet a jótállásból eredő jogok érvényesítésére a vásárlást igazoló blokk, vagy számla bemutatásával együtt kell átadni a termékkel. Kérjük olvassa át figyelmesen a jótállási jegyet, valamint ajánljuk figyelmébe a weboldalon megtalálható Hasznos tanácsok menűpontot is!

 

 1. Önként vállalt jótállás

A Thule vállalat elkötelezett azáltal, hogy kivételes termékei minőségileg teszteltek, garanciát vállal annak esetlegesen előforduló anyag és gyártási hibáira. A jogszabály által előírt kötelező jótálláson felül a Thule önként vállal jótállást a termékeire, minden vásárló számára. A részletes ismertető a mellékletben.

 

Hírlevél

A regisztráció alkalmával Önnek lehetősége van hírlevelünkre feliratkoznia. A hírlevél célja hogy felhívjuk vásárlóink figyelmét akcióinkra, legújabb termékeinkre illetőleg szezonálisan praktikus tanácsokat segíthessük vásárlóinkat. A feliratkozás önkéntes, ezáltal a felhasználó kifejezetten hozzájárul, hogy a megadott email címre tájékoztató emaileket küldjünk havonta pár alkalommal. A hírlevélről Ön bármikor leiratkozhat, a hírlevél alján található “Leiratkozás” linkre kattintva, valamint a weboldalunkon keresztül is.

  

Panaszkezelés, jogorvoslat

Webáruházunkat azért hoztuk létre, hogy az Önök megbízhatóan és kényelmesen vásárolhassanak. Cégünk igyekszik a vásárlóink igényeit figyelembe véve eljárni. Panaszaikat elsősorban kérjük az info@marcojan.hu email címre továbbítani, vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén jelezheti. A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt azonnal kivizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a panaszról és a vásárló azzal kapcsolatos álláspontjáról jegyzőkönyvet veszünk fel, és annak egy másolati példányát átadjuk. A telefonon és írásban közölt panaszt legkésőbb beérkezésüktől számított 30 napon belül írásban megválaszoljuk.

A fogyasztó panasza esetén fordulhat még a területileg illetékes fogyasztóvédelmi felügyelethez, valamint az esetleges jogviták elkerülése végett a vállalkozás székhelye szerinti békéltető testülethez. A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

Az online fogyasztói jogviták hatékony bíróságon kívüli rendezésére szolgál az online vitarendezési platform, elérhetősége: https://ec.europa.eu/odr

Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala
Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály
Fogyasztóvédelmi Osztály

Cím: 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14., Postacím: 8050 Székesfehérvár, Pf.: 936.,
Tel: 06/22-501-751, E-mail: fogyved@fejer.gov.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.,  www.bekeltetesfejer.hu

 

 1. számú melléklet - Thule önként vállalt jótállás:

 Thule BringIt Garancia

A BringIt garancia kiterjed minden gyártási hiányosságból és sérülési hibából eredő kárra, valamint a normál használatból eredő szakadásra és elszineződésre. Az időtartama 2 év, mely a vásárlás napjától illeti meg az első vásárlót. A BringIt garancia speciális jogokkal ruházza fel a vásárlót, mely nem ütközik a hatályos szabályozással.

 

A Thule fenntartja magának a jogot:

 • a hibás termék javítására, amennyiben az a Thule BringIt! garancia hatálya alá tartozik
 • a termék cseréjére, amennyiben a sérülés, avagy hiba nem javítható
 • amennyiben nem lehetséges a csere, felajánl hasonló értékű helyettesítő terméket, vagy visszafizeti a termék árát.

A Thule BringIt garancia nem vonatkozik a termék túlterheléséből, helytelen -nem a használati utasításnak megfelelő- felhasználásból vagy hibás összeszerelésből, továbbá a nem rendeltetésszerű használatból, helytelen tárolásból adódó károkra, meghibásodásokra. Nem terjed ki a garancia arra sem ha a Thule termék nem rendeltetésszerű, helytelen használata kárt okoz a járműben, elektronikus eszközeiben, más személyekben és azok tulajdonában.

 

Thule önként vállalt, kiterjesztett garanciája

A Thule kiterjesztett garanciája a Thule által gyártott termékekre, alkatrészekre és kiegészítőkre vonatkozik a termék első vásárlója számára, a termék típusától függően. Nem vonatkozik a kiterjesztett garancia a termék túlterheléséből, helytelen felhasználásból vagy hibás összeszerelésből, továbbá a nem rendeltetésszerű használatból, helytelen tárolásból adódó károkra, meghibásodásokra.

Kivételt képeznek a garancia alól az alábbiak:

 • Nem tartozik a kiterjesztett garancia jogkörébe, ha a sérülés oka olyan esemény, amire a Thule nem tesztelte az adott terméket. Ezek közé tartozik például: nem rendeltetésszerű használat, túlterhelés, a hibás, nem a használati utasításnak megfelelően használata, rögzítése a terméknek vagy annak kiegészítőinek, alkatrészeinek. Nem terjed ki a garancia arra az esetre sem, ha a Thule termékek helytelen, nem megfelelő használata kárt okoz a felhasználó járművében, elektronikus eszközeiben, esetleg más személyben vagy más tulajdonába.
 • A Thule kiterjesztett garanciális időszaka alatt felmerülő hibák közül az alábbiak nem esnek garanciális elbírálás alá: mindennapi használat miatt adódó kopások, sérülések, elszíneződések, pl.:felületi kopások, bolyhosodások, cipzár hibák, csattörések, egyéb kiegészítők okozta sérülések (fék, gumi, elektronikus egységek stb.)
 • Nem tartoznak a kibővített garancia alá azon sérülések, szakadások, melyek a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkeztek a terméken, pl.: kivágás, lyukadás, szakadás a szöveten, kozmetikumok miatti elszíneződés, és felületi elváltozások.
 • Nem vonatkozik a kiterjesztett Thule garancia alá, ha a termék a reptéri vagy más szállítás miatt sérül, rongálódik meg (pl.: nyomás hatására kialakult sérülések, vágások, szakadások, a szöveten. A kerék, vagy a kihúzható fogantyú sérülése).
 • A garanciális ügyintézés céljából a vásárlás helyére kell a terméket visszaszállítani, a vásárlást igazoló dokumentummal együtt, melynek költsége a vásárlót terheli.

A különböző Thule termékekre vonatkozó önként vállalt jótállást a táblázat tartalmazza:

 

Termék kategória

“2 év Thule BringIt! Garancia”

“Thule kiterjesztett garancia”

Teljes önként vállalt jótállási időszak

Szállítóeszközök és tartók

Kerékpár tartók

igen

+ 3 év

5 év

Tetőboxok és -kosarak

igen

+ 3 év

5 év

Tetőcsomagtartók

igen

+ 3 év

5 év

Vízi sporteszköz szállítók, tartók

igen

+ 3 év

5 év

Téli sporteszköz tartók, szállítók

Igen

+ 3 év

5 év

Sport és utazótáskák

Technikai hátizsákok

igen

+ 1 év

3 év

Utazóbőröndök

igen

+ 3 év

5 év

Sporttáskák

igen

nem

2 év

Kerékpáros táskák, csomagtartók

igen

+ 3 év

5 év

Téli sporteszköz szállító táskák

igen

nem

2 év

Kerékpárszállító táskák

igen

+ 3 év

5 év

Táskák és tokok

Hátizsákok, oldaltáskák laptop táskák és tokok, telefon és tablet tokok, fényképezőgép táskák és tokok

igen

nem

2 év

Szállítóeszközök gyermekekkel

Kerékpáros gyerekülés

igen

+ 3 év

5 év

Kerékpáros utánfutók, multisport hordozók, futóbabakocsik

igen

+ 8 év a vázra

2 év szövet/
10 év vázra

Átalakítószettek, kiegészítők

igen

nem

2 év

Gyermek háti hordozók

igen

+ 1 év

3 év

Lakóautó és lakókocsi kiegészítők

igen

nem

2 év

 

Amennyiben önként vállalt jótállási igényét érvényesíteni szeretné a megtisztított terméket a vásárlást igazoló nyugtával együtt hozza vissza. A problémát igyekszünk helyben kivizsgálni, azonban amennyiben ez nem lehetséges a gyártóval felvesszük a kapcsolatot. A Thule önként vállalt jótállási feltételeinek leírása a www.thule.com oldalon is megtalálható.
Bármilyen kérdéssel és kéréssel forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

 1. számú melléklet -- Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

Elállási/Felmondási nyilatkozat

 


Címzett: Marcojan Kft., 8000 Székesfehérvár, Király sor 2.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében: ....................................................................................................................................................................

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: ......................................................................................

A fogyasztó(k) neve: ................................................................................................................................

A fogyasztó(k) címe: ................................................................................................................................

A fogyasztó(k) aláírása: ...........................................................................................................................

Kelt: ......................................................................................